Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyebek

 

Engem nem érdekel mit mondanak róla: kopasz volt, nem halt meg, már két éve halott... Nem érdekel. Az emberek bármit képesek hazudni. Hiszek Michael-ben és ezen semmilyen hazugság nem változtathat.

 

Ismeretlen kisfiúnak adta több milliárd pénzt érő ruháit:

Kép Egyszer Michael találkozott egy kisfiúval aki nagyon beteg volt. Az orvosok biztosra mondták, hogy meg fog halni. A kis fiú nagy Michael rajongó volt. Michael odaadta neki a kabátját, sapkáját és a kesztyűjét, meg egy jegyet a legközelebbi koncertjére első osztályosan. Mire egy hétre rá eljött a koncert ideje a kis fiú meghalt nem is ismerte de mégis sokáig siratta. A gyerek szülei ezerszer is hálát mondtak Michaelnek, hogy örömöt szerzett és teljesíthette fiúk utolsó vágyainak egyikét. Mivel sehogy sem tudott segíteni a kisfiún valahol bűntudat fogta el.

 

Michael földjéből meggazdagodtak:

Egy igen érdekes dolog, hogy bizonyos föld kereskedők gazdagodtak meg akik sztárok kertjeiből árulták a földet kis zacskókba téve és vették mint a cukrot. Ebből is Michaelé hozta a legtöbb pénzt. Hogy valóban a sztárok födjei voltak e benne vagy csak az út szélén össze kapírgászott sár. Ezt nem igazán tudják.

 

Halálának egyik kisebb, vagy nagyobb oka:

Kép Michaelt sokan elítélték, és sokan tisztelték amiért férfi létére ennyit törődött a gyerekekkel. ( általában az életnek ez a része a nőkre vonatkozik.) Így történt, hogy Michaelnek bíróság elé kellet állnia miután feljelentette egy 13 éves kisfiú, azzal a váddal, hogy gyermekmolesztálással zaklatta őt az énekes. Michael Neverlenben valóban sokat aludt gyerekekkel egy szobában, de sosem zaklatta egyiküket sem. Viszont a több hetes bíróságra menetel nagyon kikészítette őt. Ártatlannak minősült de a gyerek és apja nem hagyták annyiba az ügyet. Ekkor történt, hogy Michael véglegesen is kiborult mikor meg hallotta, hogy saját nővére La Toya is ellene fordul és mikor egy tv adásban megjelent az ügy, mindenki láthatta, ahogy nővére bátya ellen beszél. Szinte üvöltözött a magából kikelt énekes aki utána több hétig egyedül magába meredve járt birtokában... Az ügy a bíróság előtt 1994-ben zárult le azzal, hogy Michael 20 millió dolláros vagyis 3,7 milliárd forintos kártérítést fizet a gyerek apjának. A igazság viszont sajnálatos módon az énekes halála után derült csak ki, mikor a bűntudatos kisfiú kijelentette csak apja nyomására hazudott és, hogy Michael soha nem zaklatta őt. Erre a fiú apja csöndben maradt és elbújt a kamerák elől, hogy megtarthassa magának a nagy mennyiségű pénzt. És ha bár nővére nem képes bevallani, hogy hazudott ma már mindenki tudja, hogy igen. A baj csak az, hogy Michael ennek rovására kezdett akkoriban nyugtatókat szedni amik később a halálát okozták, így a pénzel elmenekült apa is bekerült azok az emberek közé akiket az énekes haláláért leginkább felelősnek tartanak. Ráadásul felesége Lisa Mary Prasleyvel való válásához is köze van a dolognak. Michael talán úgy érezhette megfosztották egyik legnagyobb örömétől mikor egyre kevesebben engedték el hozzá gyerekeiket.

 

Meg akarta ölni gyermekét?

Kép Rémisztő hír járta a világot mikor Michael Jackson ki emelete takaróval a fején legkisebb fiát a szállodája korlátján a rajongók tömege fölé. Egy pillanatra kiemelte és a következő másodpercben már vissza is rohant vele a szobájába. Sokan úgy adták le ezt, hogy az énekes szándékosan veszélyeztette gyermeke életét. De azóta Michael már többször is el mondta nem akarta bánta imádott gyermekét csupán meg mutatta a világnak a rajongók örömére akik az énekes szobája előtt kiabáltak a gyermeket követelve. Az énekes biztosította, hogy erősen fogta gyermekét és hogy ilyet nem tesz többé. Az emberek tudták, hogy Michael mennyire szerette a gyerekeit így ez az ügy lezárult.

 

We Are The World:

Kép 1985-ben Michael Jackson és Lionel Richie írta meg a We Are The World című számot amelyet 45 híres énekessel, köztük Diana Ross és valamennyi Jackson testvér énekelték. Világszerte vezette a slágerlisták élét és 30 millió dollárt gyűjtött össze az Afrikai éhezőknek. Most 75 sztárt gyűjtenek össze, hogy újra elénekeljék a dalt. Köztük olyanok mint: Pink, Jonas Brothers, Kennya West és Celine Dion, akinek Michael Jackson volt a kedvenc férfi énekese. Sok vita volt de végűl senkinek nem adták át a szerepét így a dalban meg maradt Michael hangja.

 

Tortacsata:

Kép A Black or White klipje forgatása közben az egyik kisfiú tortát

 

nyomott a rendező arcába aki utána Michael arcába nyomott

 

egyett mire hatalmas torta csata tört ki a helyszinen. Ezt ezzel a képpel

 

örökölték meg mely egy igen ritka kép.

 

később a rendező bevalotta mikor véletlen Michael arcába nyomta a

 

tortát igen megilyett, mit fog szolni ahoz, hogy ő hogy merészeli ezt

 

tenni. Nem gondolta, hogy Michael inkább jókedvűen fojtatja, ahelyett, hogy leszidja a rendezőt.

 

Budapesten:

Kép Budapesten a Bethesda gyermekkorházban találkozott a májrákban szenvedő Farkas Bélával. Azt mondták neki meg fog halni ha nem kap új májat. Ekkor Michael felhívta az alapítványát... Késöbb találtak neki májat és gyógyításának költségeit ő fizette mert a szülöknek nem volt rá pénze.

 

Michael szelleme kísért:

De a sokk ami egy ideig emberek millióit kómába ejtette sok hazugságot is szült. Például: Azt állítják Michael vissza tért és a szelleme kísért mindenhol. És, hogy ezzel azt akarja jelezni még mindig köztünk van. Inkább felnőtt emberek hiszik, hogy látták és örülnek, mert ez megtisztelő számukra. Vagy azt mondják félnek nehogy náluk kísértsen. Ezek pletykák terjesztése akkor indult mikor elterjesztették, hogy Michael szelleme kísért Neverland-ban mert egy videó járja a világot melyen egy árnyék halad el a Neverlandi háza folyosóján. De inkább gyanús mint hihető. Ugyanis az emberek a videón mintha tudnák, hogy jönni fog úgy állnak a kamerákkal és veszik fel az árnyat. Meg hát ugyebár a szellemeket nem is lehet levideózni. De én azt mondom mindenki higgyen amit akar, mert lehet, hogy valakinek az a megnyugtató, hogy Michael szelleme továbbra is békében él Neverlandben, de van aki úgy gondolja jobb ha Michael szelleme nem jár sehol.

 

Film készült a haláláról:

Kép Tragédi történt. A VH1 zene csatorna Famous Crimie című müsorának kellet Michael haláláról készült videó, hogy a rajongók megtudják a halála körülményeit.

A filmet egy Jackson imitátorral forgatták és az énekes utolsó óráinak minden perce benne van és minden orvosa általl elkövetett hiba. Ez a video sokkoló volt. Sokak számára pedig sértő, hogy hogy képzelik, hogy Michael utolsó perceiből is pénzt csinálnak. Az énekest látni benne halála elött mikor elalszik és végül a hullaházban a fagyasztóban boncolás elött.

A botrány azért volt mert csak a sorozat kedvéért vették ujra jó pénzre téve ezzel szert.

Ha bár a filmben nem az igaz Michael játszik mégis sirásra kényszeríti a nézőket mikor az énekest játszó imitátornak beadja orvosa a végzetes lövést. Ekkor az imitátor egy utolsó pillantást vet az orvosra majd rögtön lehajtja fejét és elalszik. Majd orvosa telefonálni megy és mikor visszatér ágyon ugyetlenül probálja ujra éleszteni. A szemtanuk ijedten nézik a haldokló pop királyt, majd a rajongók elcsukló zokogó hanga amint a korház elött üvöltöznek Michaelt akarvá. A videó azért is sokkoló mert habár tényleg nem az énekes van benne mégis belegondolunk, hogy ő is ilyen körülmények közt volt utolsó óráiban. Aztán ami a boncolása elötti képek mikor még a fagyasztóban is megmutatják. Ilyenkor nem gondolunk bele, hogy ez nem Michael, mert ő is ott volt és ha bár nem őt látjuk mégis tudjuk mien volt. Ráadásul a filmen igazi videók is voltak és az igazi segély hívásokat játszották le. Ha valakit érdekel meglehet nézni. De a gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom ha csak sírni nem akarnak.

Youtube: Michael Jackson Famous Crimie.

Kép

 Tudtad, hogy...

 

 

- Michael kedvenc majmát egyszer baleset érte. A kertész ütötte el véletlenül egy Batmobilnak kinéző fűnyíróval. :-(

 

 

 

- Michael Jackson volt a legfiatalabb művész, aki valaha Grammy díjat kapott.

 

 

 

- Egy 1996-os előadáson, a Brit Music Awardson Michaelt megzavarták a színpadon. Egy részeg illető mászott fel a táncosok közé, aki botrányos módon viselkedett, miközben megsértett egy kislányt is. Michael mindeközben profi módjára folytatta az előadást. Később bevallotta, hogy az események nagyon felkavarták őt, s nem érti, hogy mindez miért történt. A szervezők nem győztek elnézést kérni tőle...

 

 

 

- Celine Dion kedvenc férfi énekesei Michael Jackson és Stevie Wonder.

 

 

 

- Michaelnek több díja van, mint bármely más hírességnek.

 

 

 

- Michael az Egyesült Államokon kívül kb. 150 millió lemezt adott el.

 

 

 

- 1983-ban Michael lett az első olyan művész, aki ugyanabban az időben uralta a Billboard lista rock albumok, rock kislemezek, R&B albumok és R&B kislemezek részét.

 

 

 

- A Dangerous albumon megjelent In The Closet című dalban hallható hang a közhiedelemmel ellentétben nem Naomi Cambellé, hanem Stephanie hercegnőjé. Eredetileg Madonna énekelt volna Michaellel, azonban a két sztár nem tudott megegyezni bizonyos részletekben.

 

 

 

- Jackson 1993-ban fellépett a Super Bowl félidejében látható showban. Ezzel egy új hagyományt nyitott meg, s mellesleg felállította a történelem legtöbb nézője által követett TV-s esemény rekordját. Előadását élőben 33,4 millióan követték.

 

 

 

- Sheryl Crow a 80-as években Michael Jackson háttérénekese volt.

 

 

 

- Michael kedvenc száma a hét. Ez a szám számtalanszor megjelenik a Dangerous albumon. Mike kedvenc elnöke Andrew Jackson (a hetedik elnök a sorban), s 7-es méretű cipőt hord.

 

 

 

- Azoknak, akik meglátogatják Michael valamelyik videóklip forgatását, alá kell írniuk egy nyilatkozatot, amiben nagyon szigorúan szabályozva van, hogy mit csinálhatnak.
A Scream forgatása alatt a fotósokat utasították arra, hogy amíg Michael keresztül megy előttük, forduljanak el, s kameráikat rakják a földre. Később felvehették azokat, s Michaelt kizárólag a stúdióban elhelyezett monitorokon keresztül fényképezhették.

 

 

 

- 1977-ben egy alkalommal Michael egy elegáns francia étteremben ebédelt egy újságíróval. Amikor felszolgálták az ételeket Michael egyszerűen egy szalvétát gyűrt a pólójába, majd kézzel elkezdte enni a salátáját.

- Michael, Diana Ross partnereként a madárijesztő szerepét játszotta az 1978-as, The Wiz című filmben. A modern musicalben kizárólag feketék szerepeltek.

- Pletykálták, hogy Jackson egyik hobbija, agyműtéteket végignézni. Egy sebész szerint Michael az operáció alatt végig csak mosolygott.

- Michaelnél az is előfordult régebben, hogy naponta négyszer akart Disneylandbe menni. Ilyenkor álszakállat ragasztott, valamint műorrot, szemüveget és sapkát hordott. Ettől idősebbnek nézett ki, járásával pedig elérte, hogy minden sorban azonnal előre engedték.

- Korábban Michaelnek, mint Jehova Tanújának házról házra kellett járni, s osztogatnia az Őrtorony nevű újságot- állítják.

- Neverland farmján Michaelnek állítólag van egy titkos galériája, amelyben több száz antik tárgyat őriz. Helyet kapott itt 1 millió dollár értékben ékszer, porcelán figurák, amelyeken Õ és Disney karakterek láthatóak, valamint egy hatalmas kép, rajta olyan alakokkal, mint Albert Einstein, George Washington, Abraham Lincoln, Mona Lisa és ET.

- Michael szobájában 6 próbababa van, melyeknek nevük is van. A pletyka szerint éjjelente Michael felöltözteti, és különböző pózokba helyezi őket.

 

 


 

 Eddig ennyi van.

 

De várom a további hasonló eseteket!!!

XD