Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezdetben

Fel a csúcsra

 

 

 

Kép Majdnem két év bátorítás és kérlelés után Joe rájött, hogy engednie kell Berry Gordynak, hogy Michael Jackson szóló lemeze is bekerülhessen a topp listák élére. 1971 decemberében több szólóalbuma is készül amiről mindenki tudta, hogy Michael ezzel elhomályosítja a Jackson Five esélyeit.

 

 Michael felnőtt, kamasz korában sok megpróbáltatás elé állt. Vastagon kente magát alapozókkal, hogy eltakarja arcát amin elő jöttek idővel a pattanások jelei. Ha bár a lányok amint meglátták a fiatal énekest rögtön lerohamozták ő, mégis félt eléjük állni a csúfnak tartott arcával. A Jackson Five őt aranyos kis gyerekről szól az emberek nagy része azt szerette bennük, hogy gyerekek voltak. Kép De miután ők már felnőttek Michaelnek kezébe kellet vennie a sorsát. Mindenki tudta, hogy miután a fiuk felnőtten már nem ugyan azt adják és az emberek elfelejtik őket. Michael végül úgy döntött, hogy az Epic-kel kezd új utat aminek Berry Gordy nagyon nem örült. Megfenyegette Michaelt, hogy majd készít másik Jackson Five-ot, hisz a név az övé. Michael nem vette ezt komolyan, hisz úgy sem talál még öt ugyanilyen fekete bőrű kisfiút akiket Jacksonak hívnak. Tehát Michael áttért az Epichez és ott lehetőséget kapott, hogy tovább mehessen és ne felejtsék

 

 Kép el az emberek. És bevált minden idők leghíresebb előadóművésze lett belőle. Ő volt az egyetlen színes bőrű énekes akinek videó klipjei megjelentek az MTV-n és az első énekes akinek kis lemeze azonnal első helyen nyitott. A Pepsi reklám forgatásával kereste a legtöbb pénzt. 4 reklámért 12 millió dollárt kapott. És a Bad albumának minden idők legkeresettebb turnéja volt, a végösszeg 124 millió dollár.

 

 Kép

Mint mindenkiről Michael Jacksonról is szól egy amolyan legenda szerűség mely szerint: Még gyerekkorában a Jackson Five az Apollo színházban lépett fel. A színházban volt egy öreg fa amiről a helyiek azt mondták, hogy ha megérinted szerencséd lesz. Mind az öten megérintették mielőtt felléptek volna de Michael vissza szaladt és még egyszer megérintette. Így azt mondják ezért lett Michaelből nagyobb sztár mint bátyaiból. Nos ezen a történeten látszik, hogy egy régi história ugyanis Michael már előtte is nagyobb sztár volt mint bátyai. Amit Michael Jackson elért 20 év alatt az maga a valóra vált amerikai álom.

Kép  De a legnagyobb sikert a „moonwalk” vagyis holdjárás nevű tánc lépése hozta. Jackson a break alapján dolgozta ki ezt a tánclépést. A gettó-beli fekete gyerekektől leste el. „ A feketék igazán újítók a táncformák kialakításában... Három gyerek tanította meg nekem a lépést. Megadták az alapokat, a többit magam tettem hozzá... csak abban voltam biztos ,hogy a Billy Jane felvezetéseként egyszerre előre és hátra fogok könnyedén siklani, mintha a holdon járnék” - Jelentette ki egyszer Michael Jackson.

Kép Michael Jackson egyik legismertebb száma a Thriller. A Thriller albumát két hónapnyi kemény munka árán sikerült felvenni úgy ahogyan Michaelnek megfelelt. Hetente két számot rögzítettek így sokáig tartott ugyan de az eredmény szintén nagy siker volt. Az Kép Off The Wall albumának, hatalmas sikere megnehezítette Michael dolgát ezért állt elő ezzel az új albummal. Nagyon sokba került a videó klipjét elkészíteni. Michaelnek mindig is jól szervezett, látványos jelenései voltak így ezt is azzá akarta tenni az eredeti maszkokkal és ruhákkal. Azt mondta ez a gyerekkorában kialakult horror iránti rajongását jelképezi. A Thriller minden idők legnagyobb példa számában elkelt lemez. Kép Több mint 104 millió Thriller album kelt el. A Billy Jane, Beat It, Thriller és a Bad album voltak az akkor és még ma is legismertebb számai. Michael Jackson az első előadóművész a zene történelemben akinek egy albumáról hat szám is vezette a slágerlistát. Ez természetesen a Bad. Video klipjeivel is sikert aratott a szakmában ugyanis neki voltak a leghosszabb és legélethűbb úgymond kis filmjei.

 

Kép Mikor Berry Gordy újra össze akarta hozni a Jackson Five-ot, meghívta Michael bátyát Jeramine-t, hogy énekeljen el vele egy régi slágert.  Michael pont azon az előadáson készült bemutatni elsőként a Billy Jane-t, így vonakodott eleget tenni Berry Gordynak de végül bele egyezett és elénekelt egy dalt. Után rögtön jött is a Billy Jane és az új tánclépéssel elsöprő sikert aratott. A nézők láthatták a nagy átalakulást. Mennyivel más Michael, bátyaival és egyedül. Régen még aranyos volt de már Michael saját stílusa a nyerő. Michael saját filmet készített a Monwalker címen amiben akkori videó klipjei és a Bad Képalbumának számait játssza le egy filmbe szőve. A filmet moziba akarták ki adni de végül rögtön DVD-n ment. Michael később több filmben is szerepelt, fő szerepet kapott az EO Captain című filmben és madárijesztőt játszott az Oz a csodák csodája musicall-ben. A Man In Black 2-ben is.

 

 The End!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.